Beställningsinfo

Beställningsinformation

 

Jag målar/tecknar djurporträtt på beställning efter foto. Här följer lite information till dig som vill beställa:

 

Jag kan göra olika varianter av porträtt, flera djur på samma bild, kompositioner med bakgrund eller temaporträtt med en liten bildscen under det stora porträttet. Teknikerna jag använder mig av är akvarell, blyerts, torrpastell, färgpennor och pro marker tusch. Titta i mina djurporträttgallerier för att se fler exempel på olika tekniker och utföranden. En översikt med olika format och priser hittar du lite längre ner på sidan.

 

Maila bilder av ditt djur till mig och beskriv vilken storlek och i vilken teknik du vill ha porträttet, eller fråga mig om råd vad som lämpar sig bäst utifrån de foton du har. Skicka gärna flera foton, ju bättre bilder desto större förutsättningar får jag att skapa ett vackert porträtt. Läs gärna mina fototips nedan! Jag hjälper dig gärna att fotografera ditt djur om du har möjlighet att komma till mig eller stämma träff på någon av de event jag besöker i norra sverige, t.ex. mässor och jaktprov/hundutställningar. Du får gärna föreslå vilken bild du önskar som förlaga, men jag vill ändå att du ger mig den konstnärliga friheten att välja ut den bild jag tycker lämpar sig bäst. Jag kan hämta djurets karaktärsdrag från flera olika foton.

 

Leveranstiden beror på hur många beställningar jag har för tillfället, mellan två veckor till en månad. Under sommarhalvåret då jag jobbar heltid på Länsstyrelsen kan leveranstiden bli ännu längre. Boka gärna i god tid om det ska vara till exempel en födelsedagspresent!

 

Vi kommer först överens om hur du vill ha ditt porträtt, och när jag börjar med det mailar jag dig först en skiss som du får titta på och komma med synpunkter om det är något jag ska justera innan jag fortsätter. Jag brukar dela processbilder på min facebooksida, där kan du följa hur porträttet växer fram. Meddela mig om det ska bli en gåva så låter jag bli – jag vill ju inte sabotera överraskningen!

 

När porträttet är klart mailar jag en inskannad bild till dig för godkännnande. Skulle du vara missnöjd med porträttet i sin helhet (har hittills aldrig hänt) så gör jag ett nytt till dig. Jag skickar aldrig iväg ett porträtt som både jag och kunden är 100% nöjd med!

 

Olika varianter av porträtt

Dubbelporträtt i torrpastell ca 50X60 cm

Komposition i blyerts 50X60 cm

Akvarellporträtt med tonad bakgrund, 40X50 cm

Temaporträtt i akvarell 50X70 cm

Komposition/miljöbild i akvarell 40X50 cm

Collage, färgpennor ca 60X80 cm

Pro marker tusch 30X40 cm

Priser

 

Måtten är i centimeter inklusive passepartout. Inom parantes är det ungefärliga måttet på själva porträttet. Bildmåttet kan variera någon centimeter berodende på vilket papper jag använder och hur kompositionen ser ut.

Motiv

Akvarell

Blyerts

/färgpennor

Torrpastell

Tusch

Enkelt porträtt 30X40

(ca 20X30)

Ej tillgängligt

2500 kr

2500 kr

2000 kr

Enkelt porträtt 40X50

(ca 26X36)

3000 kr

3000 kr

3000 kr

2300 kr

Komposition/porträtt m bakgrund 40X50

(ca 26X36)

3300 kr

3300 kr

3500 kr

2500 kr

Enkelt porträtt 50X60/70

(ca 36X46/56)

3200 kr

3200 kr

3800 kr

Ej tillgänngligt

Komposition/tema/porträtt m bakgrund

50X60/70 (ca 36X46/56)

3500 kr

3500 kr

4000 kr

Ej tillgängligt

Tillval: specialpassepartout

500 kr

500 kr

500 kr

500 kr

Jag kan även göra större format, då lämnar jag en offert på priset efter att vi diskuterat dina önskemål. Frakt inom sverige och montering i en vit syrafri passepartout ingår alltid i priset, som tillval finns också specialskurna och färgade passepartouter. Ram ingår inte, men jag skär passepartouten i standardmått så det är lätt att hitta en passande ram på tex Gallerix om du inte vill måttbeställa hos en ramverkstad. Leverans sker med posten. Jag kan även skicka utomlands, då tillkommer fraktavgift.

Dubbel färgad passepartout

Utskuret "fönster" i passepartouten där hundens namn i kalligrafi infogas.

Fototips

 

För att jag ska kunna skapa ett vackert och personligt porträtt av din bästa vän är bra referensfoton det allra viktigaste. En del kan jag justera och korrigera om fotot inte är perfekt, men jag kan inte måla något jag inte ser. Eftersom jag sällan träffar mina modeller i verkligheten är det viktigt att ditt djur är sig likt på fotot, det är bara du själv som kan avgöra det.

 

Här följer några tips som kan vara bra att tänka på när du ska fotografera ditt djur inför porträttbeställningen:

 

  • Fotografera utomhus, men inte i direkt solsken som ger skarpa skuggor.
  • Undvik motljus.
  • Undvik blixt som ger kallt onaturligt ljus (du beöver ingen blixt utomhus).
  • Sätt dig på huk så du kommer i djurets nivå, kameran ska vara i samma höjd som djurets ansikte så perspektivet blir rätt. En liten hund eller katt kan du sätta upp på tex. ett bord för att slippa ligga på mage själv.
  • Gå nära, undvik onödig luft runt motivet
  • Locka med godis eller en leksak för att få djuret att se uppmärksamt in i kameran. För att undvika en nos i objektivet, be en medhjälpare hålla i hunden.
  • Blänket i ögonen är viktigt att få med för att skapa liv i porträttet.
  • Utrusta dig med tålamod och ta MÅNGA bilder!

 

 

 

Oskarp bild med gult glödlampsljus. Fel perspektiv.

Motljus, man ser inte hundens ansikte

Fel perspektiv, fotat uppifrån. Blixten ger kallt onaturligt ljus.

Motljus, man ser inte hundens drag ordentligt. Trött osmickrande hållning.

Skarpt motljus från låg sol ger onaturliga hårda skuggor.