Beställningsinfo & prislista
bob
hedvig066
Niklas Å020
Maine coon002
milo
kandie_akillas
zettertjärns

Beställ ett porträtt av ditt husdjur

 

Jag har över 20 års erfarenhet av att måla husdjur och hjälper dig gärna att skapa ett unikt minne av din bästa vän. Teknikerna jag använder mig av är akvarell, torrpastell, blyerts och färgpennor. Scrolla ner på sidan så hittar du mer information och priser. 


 

Så här gör du för att beställa:

 

 • Titta igenom exempelporträtten lite längre ned här på sidan, och bestäm dig för vilken storlek, utförande och teknik  du önskar. Prislistan hittar du också lite längre ned här på sidan. Du kan också maila dina favoritfoton till mig och fråga om råd vilken teknik som passar bäst utifrån hur du tänker dig porträttet.


 • Maila dina foton till maria.tjarnstrom@mariasgalleri.com och beskriv dina önskemål. Det är mycket viktigt att de foton du skickar är bra för att jag ska kunna göra ett fint porträtt. Läs gärna mina fototips lite längre ned på denna sida! Bor du inte alltför långt bort från mig så kan jag hjälpa till med fotograferingen, eller så kan vi stämma träff på till exempel de jaktprov eller hundutställningar jag besöker.


 • När vi kommit överens om dina önskemål sätter jag igång med porträttet så snart det blir din tur. Hur lång tid det tar beror på hur många beställningar jag har för tillfället, det kan variera mellan ett par veckor till någon månad. Boka i god tid om det ska bli en födelsedagspresent eller julklapp! Under perioden April - Oktober jobbar jag heltid på mitt ordinarie jobb så leveranstiderna blir längre.


 • När jag börjar med ditt porträtt gör jag först en skiss och mailar tlll dig, så får du titta och föreslå eventuella justeringar innan jag börjar med det slutliga porträttet. Jag brukar dela med mig av processbilder på min facebooksida Marias Galleri. Säg till om porträttet ska bli en gåva så låter jag bli, jag vill ju inte sabotera överraskningen!


 • När porträttet är klart skannar jag in det och mailar till dig för godkännande. Om du önskar ändringar så ordnar jag det. Jag skickar aldrig iväg ett porträtt som inte både du och jag är 100% nöjda med.


 • När du godkänt porträttet monterar jag det i syrafri passepartout enligt det mått vi kommer överens om, och skickar det till dig med postpaket. Frakt och passepartout ingår i priset. Betalning sker mot faktura 30 dagar.

 

 


Olika varianter av porträtt

Priser

 

Måtten är i centimeter inklusive passepartout. Inom parantes är det ungefärliga måttet på målningen/teckningen. Bildmåttet kan variera någon centimeter berodende på vilket papper jag använder och hur kompositionen ser ut, men yttermåttet är alltid samma för att passa till standardmått på ramar.

Motiv

Akvarell

Blyerts

Torrpastell

Enkelt porträtt 30X40

(ca 20X30)

Ej tillgängligt

3000 kr

3000 kr

Enkelt porträtt 40X50

(ca 26X36)

3800 kr

3800 kr

4000 kr

Komposition/porträtt m bakgrund 40X50

(ca 26X36)

4000 kr

4000 kr

4500 kr

Enkelt porträtt 50X60/70

(ca 36X46/56)

4000 kr

4000 kr

4500 kr

Komposition/tema/porträtt m bakgrund

50X60/70 (ca 36X46/56)

4500 kr

4500 kr

5000 kr

Tillval: specialpassepartout

500 kr

500 kr

500 kr

Jag kan även göra porträtt i större format, då lämnar jag en offert på priset efter att vi diskuterat dina önskemål. Frakt inom sverige och montering i en vit syrafri passepartout ingår i priset, som tillval finns också specialskurna och färgade passepartouter.


Ram med glas ingår inte i dessa priser, men passepartouten har standardmått så det är lätt att hitta en passande ram. Jag gör även kompletta inramningar om du har möjlighet att hämta tavlan, jag vill helst inte skicka tavlor med glas då det är risk för fraktskador.


Leverans sker med posten. Jag kan även skicka utomlands, då tillkommer fraktavgift.

Dubbel färgad passepartout                                         

Utskuret "fönster" i passepartouten där hundens namn i kalligrafi infogas.

Fototips


För att jag ska kunna skapa ett vackert och personligt porträtt av din bästa vän är bra referensfoton det allra viktigaste. En del kan jag justera och korrigera om fotot inte är perfekt, men jag kan inte måla något jag inte ser. Eftersom jag sällan träffar mina modeller i verkligheten är det viktigt att ditt djur är sig likt på fotot, det är bara du själv som kan avgöra det.


Här följer några tips som kan vara bra att tänka på när du ska fotografera ditt djur inför porträttbeställningen:


 • Fotografera utomhus, men inte i direkt solsken som ger skarpa skuggor.
 • Undvik motljus.
 • Undvik blixt som ger kallt onaturligt ljus (du beöver ingen blixt utomhus).
 • Sätt dig på huk så du kommer i djurets nivå, kameran ska vara i samma höjd som djurets ansikte så perspektivet blir rätt. En liten hund eller katt kan du sätta upp på tex. ett bord för att slippa ligga på mage själv.
 • Gå nära, undvik onödig luft runt motivet
 • Locka med godis eller en leksak för att få djuret att se uppmärksamt in i kameran. För att undvika en nos i objektivet, be en medhjälpare hålla i hunden.
 • Blänket i ögonen är viktigt att få med för att skapa liv i porträttet.
 • Utrusta dig med tålamod och ta MÅNGA bilder!